Kalljästa rågfrallor med bönor
Portioner: ca 20 st frallor
- 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
- 4 dl kallt vatten
- 12 g färsk jäst
- 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
- 7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- mjöl till utbakning
Gör så här
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa dem slätt med vattnet.
Rör ut jästen i blandningen. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en slät och lite kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i kylskåpet över natten eller ca 12 timmar.
Ta fram degen och häll ut den på en mjölad bänk. Dra försiktigt ut degen – knåda inte. Skär i 20 bitar och lägg dem på 2 bakpappersklädda plåtar (för 20 st).
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa dem slätt med vattnet.
Rör ut jästen i blandningen. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en slät och lite kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i kylskåpet över natten eller ca 12 timmar.
Ta fram degen och häll ut den på en mjölad bänk. Dra försiktigt ut degen – knåda inte. Skär i 20 bitar och lägg dem på 2 bakpappersklädda plåtar (för 20 st).
Kommentarer