Kalljästa rågfrallor med bönor



Portioner: ca 20 st frallor

  • 2 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
  • 4 dl kallt vatten
  • 12 g färsk jäst
  • 2 dl grovt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 110 g)
  • 7 - 8 dl vetemjöl special (7 dl motsvarar ca 420 g)
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • mjöl till utbakning

Gör så här

Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa dem slätt med vattnet.
Rör ut jästen i blandningen. Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör ihop till en slät och lite kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i kylskåpet över natten eller ca 12 timmar.

Ta fram degen och häll ut den på en mjölad bänk. Dra försiktigt ut degen – knåda inte. Skär i 20 bitar och lägg dem på 2  bakpappersklädda plåtar (för 20 st).
Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller tills de jäst till ungefär dubbel storlek. 
Från Ica
Bildresultat för kalljästa rågfrallor med bönor, skriv ut


Kommentarer