Små kransekaker till Fikat
Ingredienser:
500 gr. mandelmjöl
500 gr. florsocker
ca. 4 äggvitor.
500 gr. mandelmjöl
500 gr. florsocker
ca. 4 äggvitor.
Glasyr:
1 äggvita
150 gr florsocker
1 äggvita
150 gr florsocker
Gör så här:
Blanda mandelmjöl och florsocker.
Tillsätt äggvita, ett i taget och arbeta snabbt ihop till en fast deg, något lösare än marsipan.
Låt degen vila i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°
Spritsa ut fingertjocka ”pinnar” på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder bara munstycket och trycker genom degen, pinne för pinne.
Grädda småkakorna i 8-10 min.
Låt kakorna svalna och flytta de till ett galler.
Blanda mandelmjöl och florsocker.
Tillsätt äggvita, ett i taget och arbeta snabbt ihop till en fast deg, något lösare än marsipan.
Låt degen vila i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°
Spritsa ut fingertjocka ”pinnar” på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder bara munstycket och trycker genom degen, pinne för pinne.
Grädda småkakorna i 8-10 min.
Låt kakorna svalna och flytta de till ett galler.
Gör glasyren:
Blanda äggvita och florsocker till lagom konsistens (den får inte bli för rinnig!).
Häll glasyren i en påse och klipp av toppen.
Spritsa ett sick-sackmönster på varje kaka.
Låt glasyren stelna.
Blanda äggvita och florsocker till lagom konsistens (den får inte bli för rinnig!).
Häll glasyren i en påse och klipp av toppen.
Spritsa ett sick-sackmönster på varje kaka.
Låt glasyren stelna.
Kommentarer