Våfflor 6 portioner

Bildresultat för våfflor recept med grädde
Våfflor 6 porttioner..

Ingredienser Ingredienser

Vetemjöl 3,0 dl  
Vatten 2,0 dl  
Vispgrädde 3,0 dl  
Salt 2,0 krm  
Smör till gräddning  
 
Tillbehör:
Vispgrädde 3,0 dl  
Sylt 2,0 dl  
Florsocker 1,0 msk.

Tillagning (1 tim )

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
  2. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och vänd ner den försiktigt i smeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet på medelhög värme.
    Pensla laggen med matfett.
  4. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
  5. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Pudra eventuellt våfflorna med lite florsocker. Servera våfflorna med grädde och sylt.             


        
         Grädda i våffeljärn, Smaskigt :-)

Kommentarer