Våfflor 6 portioner
Våfflor 6 porttioner..
Ingredienser Ingredienser
Vatten 2,0 dl
Vispgrädde 3,0 dl
Salt 2,0 krm
Smör till gräddning
Tillbehör:
Vispgrädde 3,0 dlSylt 2,0 dl
Florsocker 1,0 msk.
Tillagning (1 tim )
- Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
- Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och vänd ner den försiktigt i smeten.
- Hetta upp våffeljärnet på medelhög värme.
Pensla laggen med matfett. - Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
- Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Pudra eventuellt våfflorna med lite florsocker. Servera våfflorna med grädde och sylt.
Grädda i våffeljärn, Smaskigt :-)
Kommentarer