Rulltårta med jordgubbssylt, mums

Du behöver

  • smör + smörpapper
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 280°. Smörj ett smörpapper med lite matfett. Vispa ägg och socker ljust och pösigt och blanda ner mjöl och bakpulver i äggblandningen. Bred sedan ut smeten på smörpapperet och grädda kakan i ugnen i ca 5 minuter.
  2. Lägg ut ett smörpapper på arbetsbänken och strö på ett tunt lager socker. Vänd upp den färdiggräddade kakan på smörpapperet och ta bort papperet som den bakades på.
  3. Bre på hallonsylt medan kakan ännu är het och rulla ihop den på längden. Linda det sockrade smörpapperet om kakan och låt svalna. Ta av papperet och skär i skivor.
DSC06377

Kommentarer