Lefser, gott till Fikat

8–10 st
500 g potatis, skalad
25 g smör
½ tsk salt
ca 3 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisarna mjuka i saltat vatten i 20–30 min. Låt dem svalna något. Mosa potatisarna med en gaffel eller pressa dem i en potatispress ner i en skål.
2. Blanda potatisen med smör och salt. Rör ner vete­mjölet och blanda ihop allt till en smidig deg.
3. Dela degen i 8–10 bitar. Kavla ut dem till rundlar, 12–14 cm i diameter på mjölat bakbord. Värm upp en stekpanna på högsta värme.
4. Sänk värmen något och grädda lefserna i 1–2 min på varje sida. Lägg dem på ett galler och låt dem svalna under bakduk.
Lägg på smör, socker ock kanel, vik ihop ät...Jättegott.Bildresultat för lefser

Kommentarer